+359 52697777
info@holidayrental.bg
Русский
Поиск Недвижимости
Апартаменти във Варна – отличен избор!

апартаменти във ВарнаАпартаменти във Варна – отличен избор!

Покупка на апартаменти във Варна

Предлагаме ви да направите своя добър избор, като закупите апартамент във Варна – морската столица на България. Варна се намира в североизточната част на България, на брега на Черно море. Счита се, че Варна е трети по големина град на България по брой жители. Обаче, през последните години дори може да се говори, че Варна изпреварва Пловдив по този показател. По последни данни във Варна живеят около 350 хиляди души, а в летния сезон този брой се увеличава значително, благодарение на хилядите туристи, посещаващи града. Морската столица на България привлича хората със своята атмосфера, интересните забележителности и възможностите, които дава големият град. Именно по тази причина търсенето на апартаменти във Варна си остава на едно високо ниво. През последните години Варна значително преобрази своя облик, градът стана по-красив, по-уреден, по-привлекателен за бизнеса.

Предпочитани райони за покупка на апартаменти във Варна

Варна като голям град е разделена на много райони и квартали – Центъра, Гръцката махала, Чаталджа, Червен площад, Лятно и Зимно кино Тракия, Левски, Цветния, Победа, Погребите, Младост, Трошево, Възраждане (от 1 до 4), Кайсиева градина, Владиславово, Виница, Аспарухово, Галата и др. Освен това във Варна има прилежащи вилни зони, където целогодишно се живее – Траката, Зеленика, Боровец, Манастирски рид, Пчелина и други. Всеки квартал, зона и район имат своите различия, плюсове и минуси и да се каже категорично къде е най-добре да се живее ще бъде малко пресилено. При желание за покупка на имот в града трябва внимателно да се разгледат всички „за“ и „против“ и да се вземе едно премерено решение за покупка.

Къде да търсим апартамент във Варна

Да предположим, че имате намерение да се сдобиете с жилище в морската ни столица. На първо време ще трябва да се запознаете с града, неговата история, забележителностите, районите и кварталите, инфраструктурата, за да определите къде именно бихте искали да живеете. Обикновено тези, които не познават добре Варна се ориентират към покупка на апартамент в централната част на града или широкия център. Когато, обаче, видят какви са цените, започват да разширяват границите на своето търсене и стигат до по-крайните квартали.

Колко струва апартамент във Варна

Средната цена на двустайно тухлено жилище в централната част на Варна е около 1000-1200 евро на квадратен метър, което прави приблизително около 85-87 000 евро. Панелен апартамент в същия този район струва по-евтино, около 700 евро/кв.м. В предпочитания през последните години квартал Левски средната цена на двустаен имот се движи около 750-780 евро или над 50 000 евро. В по-крайните квартали като Възраждане, Кайсиева градина и Владиславово средната цена на двустаен апартамент се равнява на 690 евро или над 45 000 евро.
Виж хиляди оферти на апартаменти във Варна на www.domaza.bg/апартамент_във_варна/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
banner
banner
banner
banner
banner