+359 52697777
info@holidayrental.bg
Русский
Поиск Недвижимости
Поскъпват ли офертите за апартаменти във Варна Автогара

апартаменти във варна автогараПредлаганите апартаменти във Варна Автогара – все по-атрактивни

Новите проекти на Общината по отношение на транспортната инфраструктура на Морската ни столица неминуемо ще окажат голямо влияние и на пазара на имоти в определени зони на града. Ярък пример за това е повишеното търсене на апартаменти във Варна Автогара. Новоизграденият булевард Левски определено промени нагласите на купувачите. Беше решен проблема със задръстванията и трудното придвижване, както и с натоварването по по-малките улици във вътрешността на района.
 

Търсенето на апартаменти във Варна Автогара расте

Границите на района се определят от улиците Кап. Райчо, Под Игото, Патриарх Евтимий и Георги Пеячевич и от булевардите Сливница и Христо Смирненски. Да се стигне до основната част на града е лесно, тя не е далеч. От друга страна, на територията на квартала има всички желани от бъдещите новодомци удобства – детска градина и множество площадки, основно училище, спортен комплекс, голям търговски център, множество магазини са промишлени и хранителни стоки, заведения и места за отдих, клонове на банки и центрове за услуги. Всичко това напълно обосновава високият интерес към имотите, разположени тук.
 

Ръст в цените за апартамент във Варна Автогара

Малко над 11% ръст в цените отбелязаха жилищата през изминалата година. За тази – цифрите предстои да видим, но само от началото на годината покачването е в същите рамки – 10-11%. Активното ново строителство също играе важна роля в този процес. То е по-скъпо, но определено по-предпочитано, качествата му се ценят високо. Покупките на вторичен пазар се свързват повече с бюджетните ограничения на купувачите.
 

Предпочитаните апартаменти Автогара Варна

Покупките с инвестиционна цел не са преобладаващи, повече се търсят апартаменти за лично ползване. Поради тази причина растат обемите продажби на жилища с две спални, цените стартират от 47 000 – 50 000 евро. Двустайни също се купуват, най-ниската стойност, на която това се случва, е  35 000 – 40 000 евро.
 
Следете най-новите обяви за продажба на апартаменти във Варна на: www.domaza.bg/апартаменти_във_варна_автогара/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
banner
banner
banner
banner
banner