+359 52697777
info@holidayrental.bg
Русский
Поиск Недвижимости
Предлаганите апартаменти във Велико Търново повишават цените си

апартаменти във велико търновоПокупките на апартаменти във Велико Търново се увеличават

Причините за повишеният интерес към офертите за апартаменти във Велико Търново са много, но най-основната от тях е подобрената жизнена среда. Развитието на икономиката, повишените доходи, многото реализирани от общината проекти, с които бяха ремонтирани основни пътни артерии, залесени площи и изградени нови детски площадки, места за порт и отдих – това са все промени, които правят впечатление. Като допълнение, както в останалите ни големи градове, така и тук, пазарът на имоти силно е повлиян от политиката на банките. Ниските лихвени проценти по депозитите увеличи броят на инвестиционните покупки, а улесненото кредитиране дава възможност на повече хора да пристъпят към отдавна планирани покупки.

Какви апартаменти във Велико Търново се търсят

По отношение на големината, двустайните и тристайните апартаменти се ползват с най-голям интерес. Едностайните като че ли не са толкова актуални, те се търсят повече от хора, които искат да инвестират в имот, но средствата им не позволяват да закупят по-голяма площ. От друга страна това е добро вложение – едностаен се отдава лесно под наем, интерес към подобни квадратури има. В сегмента на луксозните имоти определено има раздвижване. Вниманието привличат просторните жилища, мезонети или многостайни, разположени в нови кооперации, с отворени пространства и големи тераси.

Покупка на апартамент във Велико Търново, в кв. Колю Фичето

500 – 650 евро/кв.м. е средната стойност при продажба на жилища в този предпочитан за живеене квартал. Цените са във високия за града диапазон, а причините се крият в условията. Той е един от най-развитите  и комуникативни райони в града, оживен, с изключително богата търговска мрежа – това са все привлекателни за купувачите характеристики.

Апартамент във Велико Търново, в кв. Акация се намира по-трудно

Друго много харесвано за живеене място е кв. Акация. Малък е по площ, което е причина офертите, идващи от там да са по-малко. Добре уреден е, спокоен, със зелени площи, разположен съвсем близо до центъра. Голяма част от имотите му разкриват чудесни панорамни гледки към Стара планина.

Интересувате се от апартамент във Велико Търново? Разгледайте и изберете на: www.domaza.bg/апартаменти_във_велико_търново/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
banner
banner
banner
banner
banner