+359 52697777
info@holidayrental.bg
Русский
Поиск Недвижимости
Повишава се интересът към покупката на апартаменти в Пловдив

апартаменти в пловдивОферти за апартаменти в Пловдив привличат купувачи

Силно развитата икономика в Пловдив дава много повече сигурност на жителите на града. Там през последните години бяха отворени много нови работни места, благодарение на засиления инвеститорски интерес и перспективите, които наши и чуждестранни фирми намират, за да открият свои клонове на територията на областта. Най-добрата тенденция сред положителните промени на Града под Тепетата е повишаването на броя на младите хора, които намират работа и се установяват да живеят на негова територия. Аутсорсинг и IT сектора играят важна роля, Пловдив е международно призната дестинация в това отношение и дава добра възможност за получаване на добри доходи на млади специалисти. Бурно се развиват и индустриалните зони, където се построиха, и продължават да се строят, нови заводи и производствени бази. Икономическия подем дава своето отражение и върху пазара на имоти, в частност, нараства броят на продажбите на апартаменти в Пловдив.

Търсят се качествени апартаменти в Пловдив в новопостроени сгради

Повишената платежоспособност на клиентите е причина търсенето им да е по-често насочено към офертите, в които се предлага ново строителство. Позитивите да се закупи имот в новопостроена сграда са много и високо ценени, поради което на офертите от този тип се обръща голямо внимание. За това спомагат и облекчените условия и ниските лихви, от които могат да се възползват купувачите, ако подпомагат изплащането на имота с ипотечен кредит. Политиката на банките е изцяло отворена към отпускането на повече кредити, а лихвите по тях са рекордно ниски.

Има интересни предлагания за покупка на апартамент в Пловдив

През последните години новото строителство се разгърна и подрежда Пловдив на челни позиции сред останалите градове по брой започнати и въведени в експлоатация сгради. В момента има добри възможности за покупка на жилище в кооперации, които се намират в предпочитани за живеене локации, като кварталите Кършияка, Мараша, Младежки хълм и Кючук Париж. Те се намират в непосредствена близост до централната част на града, добре устроени са и привличат вниманието на купувачите. Не е за подценяване и Тракия – най-харесвания от пловдивчани квартал, макар и намиращ се в страни от основния център, но разполагащ с много добра транспортна инфраструктура.

Цените при покупка на апартамент в Пловдив

Новото строителство поддържа 15-20% по-високи стойности при продажба в сравнение с имотите, предлагани на вторичен пазар. Иначе, най-скъпа е покупката на апартамент в район Централен и в намиращите се до него зони. Там квадратния метър се продава за над 600 евро. По-евтино е в кварталите Въстанически, Коматевски възел, Беломорски=

Всеки, който се интересува от покупка на апартамент в Пловдив, може да разчита на офертите на: www.domaza.bg/апартаменти_в_пловдив/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
banner
banner
banner
banner
banner