+359 52697777
info@holidayrental.bg
Русский
Поиск Недвижимости
Къщи в Бистрица за спокойно живеене в природна среда

къщи в бистрицаРастящ интерес към продажбите на къщи в Бистрица

Налагащата се в световен мащаб тенденция за по-здравословен и спокоен начин на живот увеличава интереса към офертите за продажби на имоти сред естествена природна среда. Българската столица София успешно се вписва в тази тенденция, защото благодарение непосредствената близост на Националния природен парк „Витоша“ и на още няколко живописни планини, може да предложи изискани луксозни домове сред красива природа. Растящият интерес към продажбите на къщи в Бистрица се дължи именно на местоположението на квартала в подножието на Витоша, само на 10 километра югоизточно от центъра на столицата - между кварталите Панчарево, Симеоново и Малинова долина, в близост до Околовръстния път. Възникналото преди векове селище, днес е със статут на луксозна курортна зона в рамките на Столичната община, предназначена за ниско строителство в природна среда. Кварталът е добре благоустрен и с напълно изградена инфраструктура, включително с модерна пречиствателна станция за питейна вода – най-голямата в България. В непосредствена близост до Бистрица се намират Бизнес Парк „София“, Резиденшъл Парк „София“, магазин ИКЕА детският парков комплекс „Камбаните“ и новозастроеният Бизнес парк „Камбаните“.
 

Разнообразни оферти за продажби на къщи в Бистрица

Изгражданите през последните години комплекси от затворен тип с луксозни жилищни сгради и фамилни къщи придават все по-престижен облик на Бистрица. Пазарът предлагат разнообразни оферти за различни по размера на РЗП къщи с внушителна архитектурна визия и отлично строително качество. Освен за нови къщи - самостоятелни или в затворени комплекси, се предлагат изгодни оферти и за вторични къщи. Преобладаващият социален профил на българските и чуждестранни купувачи, проявяващи интерес към предложенията включва представители на бизнес елита и висококвалифицирани специалисти, притежаващи солидни доходи. Определящи критерии при избора на локация за покупка на къща в квартала са комуникативността и панорамната гледка към величествените планински върхове.
 

Покупка на къща в Бистрица от строител

Покупката на нова къща, особено в затворен комплекс, е предпочитана заради отличното строително качество и модерните удобства за обитаване - контролиран достъп, паркоместа, релакс зони, комплексна поддръжка на сградните и ландшафтни пространства. Офертите за директни продажби от строител са атрактивни предвид спестената комисионна такса и преференциалните условия за довършване на издаваните по БДС къщи по индивидуални дизайнерски проекти.

 

Цени къщи Бистрица

Цените на къщите в квартал „Бистрица“ са средно около 1000 евро на кв.м, в зависимост от РЗП, качеството, панорамата, местоположението. Най-актуалните оферти за продажби на къщи в квартала предлага: www.domaza.bg/къщи_в_бистрица/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
banner
banner
banner
banner
banner