+359 52697777
info@holidayrental.bg
Русский
Поиск Недвижимости
Покупки на луксозни апартаменти София Център – има ли предлагане

луксозни апартаменти софия центърПовечето закупени луксозни апартаменти София Център са за  инвестиция

По-голямата част от закупените луксозни апартаменти София Център са продиктувани от желанието на купувачите да инвестират финансовите си средства по един успешен начин, споделят своите преки наблюдения брокери на имоти. По техни думи фокусът на имащите достатъчно финансов ресурс и планиращи придобиване на основно жилище се измества в зоните, намиращи се в покрайнините на града, по-конкретно - Витошката яка. През последните години се отчита повишен интерес към местата с екологична среда за живот. Но апартаментите в централната част на големия град определено не губят своята стойност, дори напротив. Цените се покачват, а търсенето изпреварва предлагането. 
 

Целта при покупка на луксозни апартаменти София Център

Желаещите да заживеят в центъра търсят лукса на просторните жилища. Предпочитат по-рядко тристайни, по-често четиристайните и многостайни квадратури на имоти, разположени в луксозни нови или отлично поддържани стари сгради и отличаващи се с модерния си стил. Тези, които искат да отдават под наем предпочитат по-малките квадратури.
 

Доходност при отдаване на луксозни апартаменти Център София

Доходността от наеми продължава да е в пъти по-висока от тази по депозитите. Въпреки ръста в цените, все още е напълно нормално да се постигне рентабилност от поне 5% на годишна база. Оказва се, че този индекс е най-висок при едностайните апартаменти, при добро управление може да се разчита на възвръщаемост от 7,45% от тях, при двустайните тази стойност е 6,17%. А когато имотът е в състояние, с което се причислява към сегмента на лукса, отдаването му под наем не е трудно – наематели има.
 

Недостиг на луксозни апартаменти София Център

Причината за недостатъчното предлагане се корени в изчерпването на терените, годни за застрояване. В центъра се строи все по-трудно, поради което и сделките „на зелено“, директно от инвеститор, са широко разпространени. Ценовите нива на покупките са в най-високия за града диапазон, което е оправдавано предвид динамиката, с която се характеризира  пазара на имоти тук.
 
Богато разнообразие от оферти за апартаменти в София Център ще намерите на: www.domaza.bg/луксозни_апартаменти_софия_център/
Подобни статии от други сайтове
Подобни статии от този сайт
banner
banner
banner
banner
banner